Tuesday, February 24, 2009

pulau kukup

xpuas jejaln smalam so, ari ahad ak kua lagi... nie baru dinamakan bercuti... hehehe ak n tikamun kire menumpang jek join budak sains sukan p pulau kukup n tanjung piai.. sumber2 mengatekan p.kukup tempat yg membosankan, xcantek.. dah jadi kaw pembalakkan laa.. itu aa.. ini laa.. the problem is,, dye pnah p ka??? hahahhaha so ak tekad gak tuk p.. allaa.. 25 hengget je pon.. kalo makn, jadi tahi jek.. better p .. malu laa org johor tp xtau kaw johor.. ader manusia tu org pontia tp langsung xpnah p ctu.. pastu banyak komplen plak...



amek feel dulu baru sambung perjalanan...=) menikmati keindahan flora yg TUHAN jadikan... b4 bertolak ke pulau kukup kami diberi briefing dulu tentang pulau nie.. briefing nie yang ak lomah.. xsuker laa org dok pok..pek..pok..pek..nie... bosan.. so, ak wat2 laa p toi.. hekhek..
dalam bot menuju ke tempat penternakkan ikan...
eh.. camera ak laa tu.. yg p tangkap gambar izah sekali tu naper?? eee.. nie yg nak mare nie..
(lakonan semate)=p


nie laa tempat yg kami tujui.. 1st time kot ak p kat tempat mcm nie.. nie milik ciner tau.. kat daerah kukup ak raser china town kot.. susah bebnor ak nak nampak melayu.. sumer nyer kaum apek n nyonya yg kongker.. nak beli sutun kering pon xslera coz diorg yg wat,,
ak juz jadi peneman tikamun jer p pulau kukup nie... cian dye sesorang.. ak ngan baik ati meng oferkan diri.. bab2 jalan nie jgn laa pelawa,... ak kan ratu jalan.. tny laa uncle hasrin n auntie mariah,,.. nak dye sirang nie, memg suker menjelajah.. ayat mak yang akn kuar biler ak mintak permission nak p jejalan.." cubelaa simpan duit tu,, asal ader duit jer jalan.. samer jer ngan ayah waktu mude2 dulu".. hehehehe

aper tu?? mcm muker predator kan?? seran seh.. saper laa yg berselera makan benda alah nie.. eeii.. seram ak.. nie namernyer belangkas.. kan kalo peptah org2 tua ader mengatakan "mcm belangkas" ak tgok belangkas kat ctu idup lone ranger jer.. xdak partner pon.. hhmmmm.... plik.. plik... ikan aper nie.. tuk pengetahuan semua.. ni bukan laa ikan keli mahupon ikan semilang.. nie adalah ikan yu.. beby ikan yu.. comey kan....=p

sementara menunggu bot tu ke pulau kukup plak... lalalalalalalla~ caoture... capture..

klik...klik.... hehhee
jeti pulau kukup.. welcome to titian kukup ya ladies...
cayalah mcik y... dalam keadaan gayat pon ley berposing lagi ek.. bab berposing, xpayah laa nak diragui.. hahahh

jambatan gantung nie xlaa panjang sgt.. tp antara jambatan gantung terpanjang di daerah pontian.. hahahaha... bak kater abg tu..


pulau kukup nie 100% paya bakau yek kalo nak tau... nant kalo korang nak p honeymun jagn jadikan p.kukup tempat destinasi korang plak.. hahhaha.. tdo laa korang atas lumpur tu... cara gak... hekhekhek
ok.. kiter teruskan perjalann ke destinasi seterusnyer.. jalan..jalan....

nie laa salah satu cara nak menunjukkan yg korang luv nature..heheheh..
luk ckit pokok nie.. mmuuaahh..
bye..bye pokok..

2 comments:

  1. wah..sedapnyer perli2 sya ye....heh! awk lom lahir sy dah gi sana tau...cuma x secantik skrg le....dulu gi sana mancing jek....so dah pegi gak le...cuma masa terdedat ni je x gi...

    ReplyDelete
  2. ermmmm...memang x dinafikan pencita alam....alngkah untungnyer jd pokok....kalu ada 10 org cam cik y lalu kat situ...10x gak kena peluk....huahuahua....

    ReplyDelete