Sunday, April 5, 2009

am i over???

huhuhu... adakah pak lah rebah dsebabkan 'tun'?? hhmm.. i dun think so..
Banyak khabar angin yg mengatakan konon-kononnya Pak Lah x akan letak jawatan, beliau akan cari jalan untuk kekal sebagai prime minister walaupun terpaksa melepaskan jawatan presiden UMNO nampaknya meleset.

Ak xmaek port sgt debat kenapa Pak Lah trpaksa ‘bersara’ awal dan ape agaknyer yang Najib boleh berikan kepada Malaysia.... Pastinya ramai blogger yang penuh confident campak pandangan mrk... Instead ak cume nak ucapkn terima kasih dan cuba listkan apa ‘jasa’ Pak Lah kepada Malaysia selama beliau jadi perdana menteri.


1. Makna Baru Kepada Perkataan Tidor.


Jika dulu kite akan bayangkan tidor hanyalah di atas katil, sambil peluk bantal. Tapi Pak Lah telah mengubah persepsi itu kepada duduk sambil menongkat pipi sebagai tidor yg sebenar..... Mungkin ramai juga boss-boss yang meniru aksi ini sambil dengar presentation anak buah or masa dalam meeting yang boring... begitu juge student2.. kalo lecturer tu membosankan, pasti ader sorang dua akan meniru aksi nie.. xcaye, kerat jari den.. hehe ..Kalau b4 ni kite akn rasa malu or bersalah, tapi semenjak Pak Lah jadi perdana menteri, tindakan tidor dalam majlis bukan lagi perkara yang memalukan.... > jahat tol saper yg candid gambar paklah<>


2. Blogger Bertambah Creative
.

Dek kerana banyak sangat kutukan yang ingin dilemparkan kepada Pak Lah, blogger-blogger Malaysia masa zaman Pak Lah bertambah creative... Ramai yang belajar Photoshop semata-mata nak ‘lucukan’ gambar Pak Lah..... Jadi kita patut ucapkan jutaan terima kasih kepada Pak Lah krn menggalakkan industry blogging di Malaysia... except me.. ak xpnah m'edit muke org lain.. senakal nakal ak, ak xpnah wat gini.. lagi2 kat pemimpin negeri yg ak hormati..


3. Hubungan Keluarga Sangat Penting.


Masa zmn Dr. M kite tidak dapat lihat sangat hubungan beliau dengan family....Ttp pada zaman Pak Lah memang jelas dan nyata beliau sangat mementingkan nilai kekeluargaan..... Hubungan erat beliau dengan anak menantu menjadikan bukan sahaja anak menantu diangkat sebagai pemimpin politik, tetapi kawan-kawan anak menantu pun dapat tempias kekayaan negara..... Sifat kebapaan beliau patut dicontohi oleh semua kaum bapa di Malaysia....


4. Menguatkan Pihak Pembangkang Parlimen
.

Tidak boleh tidak kita mesti berikan credit kepada Pak Lah kerana somehow Pak Lah telah berjaya mengukuhkan parti pembangkang di Parlimen Malaysia.... Kita sebagai rakyat kini boleh mengharapkan at least kehadiran penuh wakil rakyat BN di parlimen coz kalau ramai yang tidak hadir kemungkinan BN kalah masa mengundi apa-apa usul....



5. Kahwin Baru
.

Kehilangan isteri tercinta semestinya menyedihkan Pak Lah....Ak xmau lagsung nak sentuh kisah itu, cuma aku percaya tindakan Pak Lah kahwin sekali lagi mungkin telah memberikan sedikit semangat kepada duda-duda di Malaysia untuk kahwin baru selepas kehilangan isteri, kan? kan?? hehehe...Kalau ader yang buat kajian mesti lepas Pak Lah kahwin sekali lagi jumlah pendaftaran duda berkahwin pun meningkat…


Ok, cukup lah kot. Intention ak sekadar nak buat lawak sahaja. ...Aku tahu selain dari benda-benda tak penting dan lucu diatas banyak lagi jasa Pak Lah kepada negara.... Switch to serious mode, jasa-jasa sebenar Pak Lah pada pandangan mata aku:

1. Melangsaikan ’hutan piutang’ Dr. M.
2. Membangunkan beberapa wilayah koridor di setiap bucu negara.
3. Cubaan berani memperbetulkan sistem kehakiman.
4. Cubaan membenteras industri rasuah.
5. Menitikberatkan sektor pendidikan (elaun khas guru, mansuh yuran peperiksaan, bajet besar untuk biasiswa, etc.).
6. Bertindak bijak masa masalah ekonomi, at least kita tak seteruk negara-negara lain.
7. Kebebasan berpolitik compare to zaman Dr. M. (at least ketua pembangkang boleh berdebat live di national TV).
8. menaik tarafkan org melayu yg dahulunyer d tempatkan d kaw2 ceruk..
9. menaikkan gaji kakitangan awam sebanyak 25%...

… dan ak percaya ada banyak lagi jasa-jasa Pak Lah yang ak tidak tahu.

terlalu baik sgt pon xley, terlalu jahat sgt pon xley.. then how???

ak syg pak lah lebey dari dr. M.. pak lah terlalu baik smp org lain amek kesempatan...

ak tabik spring kat paklah... tttooiinnkkk!!! ttooiinnkk!!!!! hehhe... luv u..

( aper yg ko bebelkan tu y, p masuk tdo.. already 230 am lor)..k.. nytez... tatata

No comments:

Post a Comment