Tuesday, April 14, 2009

.........KEMBALI PARAH..........

bukan meraih simpati, sekadar berkongsi penderitaan.. bukan mahu menunjuk, sekadar dijadikan iktibar..
yesterday evening.. kul 7 lepas main volyball, ak tekad gak nak p jumpe doc.. ak dah xtahan..
hukhukhuk

dah sebulan ak bertangguh nak p jumpe doc, baru smalam ak berkesempatan... ak tunjukkan betis ak kat doc..(bekas xcdent sebulan yg lepas...)


"what's wrong wit ur leg??" doc tu tny sambil tekan2 betis ak.. "xcdent doc, sebulan yg lepas".. dah jahit, tp serupe mcm xjahit jek.." doc tu tny lagi, saper yg jahit luke ak tu.. ak cakapla doc lelaki tp ak xtau namer dye.. doc tu suh ak dscribekan cket doc yg jahit luke ak nie..

should be, kalo sebulan luke awak nie dah ok n jahitan nie dah bercantum.. except kalo ader serpihan plastik lagi dalam betis awak nie...

time tu.. raser nak gugur jantung ak... knaper musti sekarang d saat2 n diambang2 nak final exam nie....

speechless...................................................................................

knape baru skang awak baru datg?? soal doc tu... "sy maner laa tau kaki sy nie xok, ingat biase2 jek.. " nipon sy gaghkan gak p klinik, coz stp malam kaki nie berdarah....



onlyhave 1 solution.. kne buang awak nyer sel mati.. "kne korek balik ke doc???"
hhhmmmmmm..... "tu jela solution nyer..."

lagi sekali, ak raser mcm nak pitam.......

"xder jalan lain ke doc, sy nak exam nie"...

.................................................................................

"sy bg awak antibiotik nie dan antiseptik.. kalo dalam maser seminggu nie xok gak, next week jumpe semula dan terpakse buang gak tuk nuang serpihan dalam betis awk tu.."........ dalam bahase yg kurang sopa, kne korek balik laaa....

ak tny lagi," doc, naper isi dalam kaki sy mcm keras je ek?? sy tekan nipon xraser aper2.."... doc tu senyap jek...

jumpe sy next week...

YA ALLAH... ak redha dgn dugaan yg KAU berikan.....

Kadang-kadang Tuhan sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat.... Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Tuhan hendak memberi kita pelangi ....

tabahkan laa hatiku YA ALLAH....
hope my leg will recover n back to normal....

pohon dengan sangat.. huuhu



benda nie memg dah jadi keperluan bg ak...

kalo x nnat. abeslaa berdarah seluar o kain yg ak pkai.....
















nie plak... antiseptik n anti bacteria.. same laa tukan... huhu.. kne laa rajin2 pkai kalo nak ok..










anti biotik yg paling ak benci...

busuk!!!

eee.. dah laa dalam 1 hari kne makan 8 biji.. kenyang makan ubat jelaa ak nie..













nielaa sumer keperluan ak.... bio oil tu pon kne ader tuk ilangkan parut....parut kat tgn nipon hampir ilang.....

bosan idup bergantung pada ubat nie..

adeih..







next week yg menentukan sumernyer...'

ak pohon ngan sangat sumernyer akan ok... dah laa 15 hb nie nak p umrah.. huhuhuhuhuhu

AMIN~

3 comments:

  1. uiks..
    asal leh jadi cm tue..?
    mkn ubt yer..
    hope xjd pape yg x elok..
    n gud luck 4 ur exam!!
    chayok2!!

    ReplyDelete
  2. emm...moga pelangi yg indah sentiasa menyinar terang~ Hope sgt2 xder aper...jgn luper mkn ubat n sapu ea, senang2 Ry dtg jenguk nti~ =)

    ReplyDelete