Sunday, July 12, 2009

jealousy...


salah x kalo kiter mencemburui pasangan kiter??
(bukan bercumbu ea??)
SHARING IS CARING..
ya!! i know that...
mule2 kongsi2 masalah.. then kongsi2 citer.. then??? bla..bla..bla...
sebagai classsmate yg sympathy n emphaty.. memg xsalah klo listen to our fren's problem...
tp.... ak still xley handle.. xley blah... xley trime kenyataan... xley ...xley..xley.. dan xley....
XLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xkesah laa nak cop ak tamak ker.. ak nie haloba ker.. ak nie cemburu buter.. dat's me... bukan tamak.. ak xmau pisang berbuah 2 kali..

dulu memg ak bodoh... ak diam.. makan dalam...
tp skang.......................
already change..
berubah demi kebaikkan bersama...

ak kekasih.. dan dye sahabat...

daripada aper yg ak pnah lihat..dengar..rasa dan aper yg dapat ak simpulkn memg banyak perbezaan antara sahabat n kekasih...
(ak raser xbest nak citer pasal nie sumer..)

KEKASIH???
dYE masih lagi seorang sahabat kepada kekasihnya..Is it wrong??

SAHABAT??
Certain people, lebey open dgn kawan @ sahabat..segalanyer diluahkan tanpa ada rasa selindung..i think so....tetapi kekasih??..mebi lebey kpd 'ingin menjaga perasaan' huh??..mcm tu ek????namun ak akur pd norma nie..cuma bg ak.. biarla kiter berterus terang..
kalo berterus terang, luke hny sementara berbanding dgn kalo "terkantoi".... ader org selesa dgn sahabat.. ader org selesa ngan kekasih...
Korang perasan X??? Ok laa, aku nak kasi contoh. Misalnya, korang baru kenal dgn sorang lelaki nie... Mula2 sebagai kawan... share2 prob.. contohnyer yg korg nie baru pas clash... kopngsi laa kesedihan bersama.. Waktu jd kawan tu macam2 benda yang boleh korang borakkan.. Tak payah laa berlapik sgt.. Lagie pn time tu kalo main msg sampai 1000/day pun belum tentu buhsan.. Kalo call jgn cakap la.. xder super saver pun korang sanggup habis duit... Tpi biler dah jadi couple, mmng hampeh.. Muler laa ada yang tak kene... Nasihat ak, setiap pasangan bercinta akan melalui era kemerosotan hubungan.. Time2 macam ni, korang kena la hati2... Jangn beri peluang pd hati utk jatuh pada pihak ke3.... Cube dapatkn komunikasi terbaik.... Jangan sampai si dye cakap AYaM, korang dengar ItiK..
.........................................................................................

one more....
wujud x teman karib .. ??


memg laa wujud.. tp kalo teman karib berlainan jntina... i don't think so..
ak ader gak bbrapa contoh dalam life ak nie.. memg diorg nie bersahabat baik.. dyorg nie berlainan jantina.. tp, biler salah sorg dah kapel, yg sorg lagi terasa hati.. so, no wonder laa kalo ak mention juz now yg antara lelaki n wanita tidak wujud n tidak boley berteman baik.. slah sorg pasti ader yg mmendam perassaan.. unless kalo salah sorg nyer jantina celup..


i'm tired 4 all this...
tired!!
ak kalah dgn situasi mcm nie..
='(
cuma kadang2 kiter luper tanya diri kiter sendiri..
juz imagine, if u r in my place...ask ur self.."terasa ker dye???"( answer in ur hand.)... kadang2 dye diam jer..semata nak jaga hati kita.. kadang2 kiter hny menggelengkan kepala.. tuk tidak mengeruhkan lagi suasana... tp dalam hati........................................................


p/s= arini ak menjadi pendengar setia kepada seorg sahabat ak.. ak ksiankan dye... ak boley feel aper yg dye raser skang..that's why aper yg ak taip nie seolah2 mcm terkena kat batg idung ak.. hehehehe.. kepada sahabat ak tu... tabah k!!! kaum hawa xley lemah.. ak memg xpercayakan sahabat karib@teman baik antara lelaki n wanita... sympathy n emphaty pn biar laa bertempat.. nant akan di salah ertikan...dan sumer kater2 d atas adalah kater2 aper yg sahabat ak katerkan.. tuk sahabat ak tu, kalo terbaca e-warkah ak nie, sorilaa ak juz nak beri peringatn kat pada yg lain...=)

3 comments: