Friday, July 10, 2009

JABBAL UHUD & JABBAL RAHMAH...


yg belakang ak tu adalah jabbal Uhud... (kalo xclap..coz dah 2 bulan ak p, xingat igt..kompius..hehhe)
kat cnie memg byk peniaga jalanan.. murah pn murah.. ak juz beli tasbih biji koka jelaaa...)




xlarat nak daki smp ke puncak bukit..
asalkan dapat daki cket pn juz nice..





bukit yg tiada tumbuhan langsung... 100% batu.. sungguh gersang kawasan nie...

2nd trip kami adalah ke jabbal Rahmah d mana tempat pertemuan adam n hawa...
mutawwif kami kate, kepada sesiapa yg nak mendoakan tentg jodoh, elok laa daki bukit tu... nampak x batu putih yg atas puncak tu?? tulaa tempat pertemuan adam n hawa...
ak xnaik pn.. xatu laa naper.. mcm xlarat.. dok bawah jek...


trun2 dari bas jek.. pcik arab nie dah landingkan unta nya kat depan pintu bas kami.. raser cmm nak naik.. rase mcm xmau naik.. hehheehhe

finally ak naik gak.. coz dak syida nie ajak.. dye xdak geng.. ak teman kan jelaa dye naik..
best?? wwwooo..

nampak x muka cuak dak syida tu.. hahahah.. org depan laa yg paling seram.. bukn seram aper, time unta nak naik tu, raser mcm nak terjatuh ke depan.. muke unta tu plak mcm scary jek.. nampak antu ker?? ak nie berat sgt ker???
senang citer, dua2 memg cuak laa..
sepanjang atas unta ak menjerit kot.. hahahaha
jgn ingat free tau.. kami bayar 5 riyal.. tp xsmp 5 min pon naik unta... huhuhhu...

No comments:

Post a Comment