Friday, April 17, 2009

DEAR ASRUL......

HAPPINESS IS LIKE BUTTERFLY ..
THE MORE U CHASE IT, THE MORE IT WILL ELUDE U..
BUT...
IF U TUR UR ATTENTION TO OTHER THINGS,
IT WILL COME AND SIT ON UR SHOULDER.......


i love you more each day, more than yesterday, less than tomorrow.....




Sumtimes, we get crush..
its doesn't mean that we r not love each other..
and does'nt mean that we hate each other..
it giv some space for us to think back what is our mistake n make us more mature in solving problem....



dun wory about me my dear..

as long as we still trust each other..

pray for our happiness n our our future...=)

..........................................................................................................................................................

Jangan kau bimbang sayang

di mana ku berada
dengan siapa ku bersama
jangan bimbang
ku tetap
kau yang punya

Bertukar pandangan, senyum
bersalaman ke sekadar berkawan
dan bila cinta dah mula berputik
 tak tidur malam
angan-angan jadi pasangan
dah menjadi kenyataan
yang nyatanya, telah banyak kita harung
adakalanya rasa bebas, kadangkala terkurung
kita pernah berpisah dan kembali
berpisah dan kembali
kembali kerna pengorbananmu kuhargai
hilang separa masa bersama keluarga
teman-teman huru-hara tiada lagi, tata, bye bye
tiada lagi huhu haha
jadi sebagai gantinya lagu ni kau yang punya
yang kau nyanyikan, aku nyanyi juga
tak sempurna, tapi ku kan tetap coba
dan janji-janjimu kujanji juga, yup
kini kau dalam duniaku macam hip hop

Kerjaku memang kejam
punca matamu tak boleh kejam
bermalam, bukan berjam
dimana? dengan siapa kubersama?

Satu fakta, dua penipuan
yang pertama kita ambil, dua buang
kenapa mengeluh?
dengar cerita lagi, dah jenuh berkali-kali
komplikasi dalam komunikasi jadi konfrontasi
mulut orang perosak reputasi, pembunuh motivasi
mereka pakar fabrikasi, modifikasi
di depan senyum, belakang dengki
yang cemburu mungkin teman kita sendiri
siapa tahu?
peduli, kita dah semuanya bersama
dah senang bersama, dah susah pun bersama
ketawa bersama, menangis bersama
kubersumpah harap kita mati pun bersama
ke akhirnya

Kujuga bimbang sayang
di mana kau berada
dengan siapa kau bersama
jangan lupa
kau tetapku yang punya

Tuesday, April 14, 2009

cendol.. green worm=p







teringin nyer nak makan cendol.. nyummm..nyum... sedapnyer cendol sebelah nie... hukhuk.. teringat cendol kat tangkak.. mcm nie laaa rupernyer... heheh

ruper jelaa samer, raser xtau lagi...

















cendol kacang memg fav ak... mak ai, dah xley tahan nie... ader sesaper nak belanjer??? hehehe












haaa, yg nie, kurang terliur.. coz nampak pon x nyummy sgt..
mcm dah kne loceh jek.. ngehngeh=D


xkesah laa... yg penting ak nak gak makan cendol.. hukhukhukhukhukhukhukhuk







"Kemaafan mungkin amat berat untuk diberikan kepada orang yang pernah melukai hati kita... Tetapi hanya dengan memberi kemaafan sahajalah kita akan dapat mengubati hati yang telah terluka... Kemaafan yang di beri secara ikhlas umpama pisau bedah yang boleh membuang segala parut luka emosi.."

tetber raser nak letak statement tu....
kalo xmakan ley mati x???

boley kan???

mcm tu laaa cik y..

ley mati xmakan cendol...=)


.........KEMBALI PARAH..........

bukan meraih simpati, sekadar berkongsi penderitaan.. bukan mahu menunjuk, sekadar dijadikan iktibar..
yesterday evening.. kul 7 lepas main volyball, ak tekad gak nak p jumpe doc.. ak dah xtahan..
hukhukhuk

dah sebulan ak bertangguh nak p jumpe doc, baru smalam ak berkesempatan... ak tunjukkan betis ak kat doc..(bekas xcdent sebulan yg lepas...)


"what's wrong wit ur leg??" doc tu tny sambil tekan2 betis ak.. "xcdent doc, sebulan yg lepas".. dah jahit, tp serupe mcm xjahit jek.." doc tu tny lagi, saper yg jahit luke ak tu.. ak cakapla doc lelaki tp ak xtau namer dye.. doc tu suh ak dscribekan cket doc yg jahit luke ak nie..

should be, kalo sebulan luke awak nie dah ok n jahitan nie dah bercantum.. except kalo ader serpihan plastik lagi dalam betis awak nie...

time tu.. raser nak gugur jantung ak... knaper musti sekarang d saat2 n diambang2 nak final exam nie....

speechless...................................................................................

knape baru skang awak baru datg?? soal doc tu... "sy maner laa tau kaki sy nie xok, ingat biase2 jek.. " nipon sy gaghkan gak p klinik, coz stp malam kaki nie berdarah....



onlyhave 1 solution.. kne buang awak nyer sel mati.. "kne korek balik ke doc???"
hhhmmmmmm..... "tu jela solution nyer..."

lagi sekali, ak raser mcm nak pitam.......

"xder jalan lain ke doc, sy nak exam nie"...

.................................................................................

"sy bg awak antibiotik nie dan antiseptik.. kalo dalam maser seminggu nie xok gak, next week jumpe semula dan terpakse buang gak tuk nuang serpihan dalam betis awk tu.."........ dalam bahase yg kurang sopa, kne korek balik laaa....

ak tny lagi," doc, naper isi dalam kaki sy mcm keras je ek?? sy tekan nipon xraser aper2.."... doc tu senyap jek...

jumpe sy next week...

YA ALLAH... ak redha dgn dugaan yg KAU berikan.....

Kadang-kadang Tuhan sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat.... Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Tuhan hendak memberi kita pelangi ....

tabahkan laa hatiku YA ALLAH....
hope my leg will recover n back to normal....

pohon dengan sangat.. huuhu



benda nie memg dah jadi keperluan bg ak...

kalo x nnat. abeslaa berdarah seluar o kain yg ak pkai.....
















nie plak... antiseptik n anti bacteria.. same laa tukan... huhu.. kne laa rajin2 pkai kalo nak ok..










anti biotik yg paling ak benci...

busuk!!!

eee.. dah laa dalam 1 hari kne makan 8 biji.. kenyang makan ubat jelaa ak nie..













nielaa sumer keperluan ak.... bio oil tu pon kne ader tuk ilangkan parut....parut kat tgn nipon hampir ilang.....

bosan idup bergantung pada ubat nie..

adeih..







next week yg menentukan sumernyer...'

ak pohon ngan sangat sumernyer akan ok... dah laa 15 hb nie nak p umrah.. huhuhuhuhuhu

AMIN~