Wednesday, July 15, 2009

SELECTION BOWLING FOR SUKAM...



DIJAH:
y jom join bowling...!!
AKU:
Ader ea?? ok gak.. dah lamer xmain bowling.. since pekse lagi.. smp skang ajak kawan main, tp xdapat main2.. huhu... ...

15 JULAI 2009....IOI MALL KULAI..
ingat free, kne bayar beb..RM10.. its ok, kalo makan pon jadi taik jek.. kalo main, puas.. hehehe
kami ber'4 jek yg 4th year.. the rest, adek2 belaka...

1st skali ak tgok kasut.. best ke x..
ok cun.. kasut baru lagi...

2nd, ak tgok bola.. sumpik ke x??
ok gak, still bulat.. hehe..

lane?? ak xkesah sgt...=p

hhmm... dah lamer xmain.. gugup gak laa kan...
boley ker waheda nie menumbangkan sumer pin??
hhmm.. juz wait n c.. hheee..

amacam?? cara x mcik??
nie baru 1st game..
point tuk 2nd game xmau tunjuk, coz terlalu teror.. annt ramai ajak main, susah plak den..heheh

jom kiter tgok mcik2 yg lain plak main...
huhu.. gaya 10 markah dalam tgn.. care laa.. mcik dijah siap bacekan jampi kat bola tu... hekhekehk... tgok fara(baju putih),cool jek..

hebat2 gak laa kgkawan ak nie.. but, i'm still da champion.. huuhuhu... hope terpilih la.. kalo x, xder rezeki laa org lain nak fight ngan ak...=)
pantang jumpe cermin.. nielaa dye minah2 cermin..
camera hset ku yg blur.. nak tuka baru ley X??
heheh
xperlu laaa waheda, bersyukur aper yg ader...(hatiku berkater2)
belilaa waheda, trade in pon ok per, laku lagi hset nie...(nafsu ku berkata2)

akal ku plak berkate2...
xper, hset kan tuk berkomunikasi, bukn tuk cpture gambar.. camera digital olympus kan ader... conclusionnyer.. jgn laa mmbazir... hargai aper yg kiter miliki..
act, nielaa mcik dijah yg berjaya menarik ak tuk game bowling nie..
thanx mcik.. hehehe

Tuesday, July 14, 2009

cinta = waiting 4 a bus... (i'm syes)

cinta nie samer jer dgn org yg sedang menunggu bas.. xkesah laa bas nak ke maner pon...=p

sebuah bas datg dan kamu pn berkata....
"alamak, penuh laa plak... xmau naik laaa.. ak naik next bus jelaa"
ok.. bas tpun berlalu pergi..

bas berikutnyer datg...
kamu melihat bas buruk..
"xmau naik laa, buruk laa.. wat malu jek.."

next bas pn lalu, nampk mcm cool jek.
"ok kot naik yg nie.."
tp sygnyer bas tu xprasan kan kamu n berlalu pergi...

bas yg keempat datg...
bas tu memg bgus, kosong..tp..syg.. xder aircond..
"alaaaa, xsejuk laa.. xmau naik laa.. panas.."
bas tpun berlalu pergi..

masa terus berlalu pergi..
dan kamu baru perasan yg kamu sudah terlambat tuk ke pejabat@kelas...

ketika bas kelima datg, kamu tanpa berfikir panjang, kamu terus menaiki bas tersebut..
setelah beberapa jam berlalu baru kamu perasan yg kamu salah bas..
bas tersebut xlalu d tempat yg kamu nak tujui...
dan...
kamu juga baru sedar yg kamu sudah byk menghabiskan masa begitu sahaja...

MORAL OF DA STORY....:
Kamu selalu impikan n menantikan pasangan yg ideal tuk jadi pasangan kamu....
padahal, tidak wujud pon 100% yg memenuhi ciri2 yg kite mau...
dan..
kamu juga bukan laa 100% ciri2 yg c dye impikan...
tidak ada salahnyer memiliki "pensyaratan" tuk calon....
tetapi...
xder salahnyer memberi kesempatan kepada yg berenti d depan kiter ( beri peluang tuk knal ati budi). tentunya hala tuju yg sama...

kemudian biler dah raser xsesuai, kamu tekan jelaa loceng dan keluar dgn sopan...
semuanya bergantung pada diri sendiri.. tepuk dad tny selera.. ok laaa dpd kamu kne berjlan kaki ke tempat yg kamu nak tujui..( dalam erti kate lain, kamu lalui liku2 idup nie keseorangan tanpa org dikasihi..)..

and.. one more...
kalo kamu terjumpa bas yg sesuai tuk kamu, beraircond, cantik, selesa..
why dun u struggle for it.. berusahalaa tuk mendapatkannya agar dapat memberi kesempatan pada kamu tuk duduk di dalam bas tersebut....

kerana , merupakan satu pemberian yg sangat berharga apabila mendapat apa yg kiter impikan..... tuk kamu serta c dia~

then, wat r u waiting for?? grab it.....

p/s= tgah sakit tengkuk nie.... adeih..... pnat menaip...


Sunday, July 12, 2009

jealousy...


salah x kalo kiter mencemburui pasangan kiter??
(bukan bercumbu ea??)
SHARING IS CARING..
ya!! i know that...
mule2 kongsi2 masalah.. then kongsi2 citer.. then??? bla..bla..bla...
sebagai classsmate yg sympathy n emphaty.. memg xsalah klo listen to our fren's problem...
tp.... ak still xley handle.. xley blah... xley trime kenyataan... xley ...xley..xley.. dan xley....
XLEY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xkesah laa nak cop ak tamak ker.. ak nie haloba ker.. ak nie cemburu buter.. dat's me... bukan tamak.. ak xmau pisang berbuah 2 kali..

dulu memg ak bodoh... ak diam.. makan dalam...
tp skang.......................
already change..
berubah demi kebaikkan bersama...

ak kekasih.. dan dye sahabat...

daripada aper yg ak pnah lihat..dengar..rasa dan aper yg dapat ak simpulkn memg banyak perbezaan antara sahabat n kekasih...
(ak raser xbest nak citer pasal nie sumer..)

KEKASIH???
dYE masih lagi seorang sahabat kepada kekasihnya..Is it wrong??

SAHABAT??
Certain people, lebey open dgn kawan @ sahabat..segalanyer diluahkan tanpa ada rasa selindung..i think so....tetapi kekasih??..mebi lebey kpd 'ingin menjaga perasaan' huh??..mcm tu ek????namun ak akur pd norma nie..cuma bg ak.. biarla kiter berterus terang..
kalo berterus terang, luke hny sementara berbanding dgn kalo "terkantoi".... ader org selesa dgn sahabat.. ader org selesa ngan kekasih...
Korang perasan X??? Ok laa, aku nak kasi contoh. Misalnya, korang baru kenal dgn sorang lelaki nie... Mula2 sebagai kawan... share2 prob.. contohnyer yg korg nie baru pas clash... kopngsi laa kesedihan bersama.. Waktu jd kawan tu macam2 benda yang boleh korang borakkan.. Tak payah laa berlapik sgt.. Lagie pn time tu kalo main msg sampai 1000/day pun belum tentu buhsan.. Kalo call jgn cakap la.. xder super saver pun korang sanggup habis duit... Tpi biler dah jadi couple, mmng hampeh.. Muler laa ada yang tak kene... Nasihat ak, setiap pasangan bercinta akan melalui era kemerosotan hubungan.. Time2 macam ni, korang kena la hati2... Jangn beri peluang pd hati utk jatuh pada pihak ke3.... Cube dapatkn komunikasi terbaik.... Jangan sampai si dye cakap AYaM, korang dengar ItiK..
.........................................................................................

one more....
wujud x teman karib .. ??


memg laa wujud.. tp kalo teman karib berlainan jntina... i don't think so..
ak ader gak bbrapa contoh dalam life ak nie.. memg diorg nie bersahabat baik.. dyorg nie berlainan jantina.. tp, biler salah sorg dah kapel, yg sorg lagi terasa hati.. so, no wonder laa kalo ak mention juz now yg antara lelaki n wanita tidak wujud n tidak boley berteman baik.. slah sorg pasti ader yg mmendam perassaan.. unless kalo salah sorg nyer jantina celup..


i'm tired 4 all this...
tired!!
ak kalah dgn situasi mcm nie..
='(
cuma kadang2 kiter luper tanya diri kiter sendiri..
juz imagine, if u r in my place...ask ur self.."terasa ker dye???"( answer in ur hand.)... kadang2 dye diam jer..semata nak jaga hati kita.. kadang2 kiter hny menggelengkan kepala.. tuk tidak mengeruhkan lagi suasana... tp dalam hati........................................................


p/s= arini ak menjadi pendengar setia kepada seorg sahabat ak.. ak ksiankan dye... ak boley feel aper yg dye raser skang..that's why aper yg ak taip nie seolah2 mcm terkena kat batg idung ak.. hehehehe.. kepada sahabat ak tu... tabah k!!! kaum hawa xley lemah.. ak memg xpercayakan sahabat karib@teman baik antara lelaki n wanita... sympathy n emphaty pn biar laa bertempat.. nant akan di salah ertikan...dan sumer kater2 d atas adalah kater2 aper yg sahabat ak katerkan.. tuk sahabat ak tu, kalo terbaca e-warkah ak nie, sorilaa ak juz nak beri peringatn kat pada yg lain...=)