Sunday, April 25, 2010

BANANA BOAT vs STORM



aku bukanlah seorg blogger yg bgus.. coz ak xconsistent update blog nie.. raser free.. raser ader citer besh, baru nak update.. kadang2, citer tahun lepas, baru nak citer.. hahaha

disebbkan ak skg dah abes exam, dan free from duin thesis, maka ak pon tergerak hati tuk m'update blog ku yg berkisarkan banana boat n storm.. hehehe

19 hb April 2010, ak dahpon selamat submit PSM ku .. dan nekad tuk p umah cousin ku di Port Dickson.. sesajer.. teringin nak mandi mande n naik benda alah seperti yg btertera d atas..

siyes weh selama 22 tahun 11bulan 8 ari idup, xpnah kot naik benda alah tu..

p saner pon bukan sekadar nak honeymun, nak tolong cousin jaga booth pesta konvo Politeknik PD ....

dan hari terakhir, ak n cousin ku kak cik selamat menjejakkan kaki kat pantai PD.. smp2 saner kul 640 ptg kot.. sajer jek main lewat2, konon2 xnak burn kot.. hahaha.. harap maaaf. muke ak memg dah burn kot tyme jage pesta konvo.. cceeeyytt~ kami di offer RM50 hengget satu banana boat.. haha.. nak plak kami naik.. mahal kot.. seb baik ader adek2 lagi 5 vorg join.. kami kene bayar RM10 hengget jek.. tp seround jelaa dan sekali jatuh.. ok laa tu.. asalkan naik..
*****nie laa beachboy(bukan bitch boy k) yg offer banana boat RM 10 henggt****

****** manusia paling hadapan kot.. ader beran x?? barulaa thrill... setakat dok belakang per der??*****
***** menjerit smp dah xmampu nak jerit lagie****

***** nielaa member2 sebanana boat.. yg pkai skarf ala2 nak main poco2 tu laa kak cikku.. heheeh******


ok~ setelah penat ber banana boat, kami decide nak naik storm lak.. abg tu offer 50 hengget gak sato0 storm.. tp disebbkan kami berdua jek, jadilaa rm 25 sekepala.. dalam poket ader Rm 25 jer kot.. kami pon cancel.. tetibe lak, ntah hangen aper, abg tu turunkan harga ke RM 30 hengget.. peerrgghh.. bgus tu.. ak n nk.cik, setuju jerlaa.. dah gelap pon gelap laa.. janji ak dapat main storm.hehehe

***storm nie, ley muatkan 3 org.. kene baring dan tagn berpaut d storm tu****


igt xjatuh laa kan.. sekali abg tu bawa mcm org giler daa.. ader laa dalam 4 kali pusingan.. memg tgn kene pegang kuat2 laaa...
dah ombak ngah kuat.. mmg melambung2 tahap cipan laa.. ader satu masa tu, kaki memg naik 90-180 degree.. sakit kot badan... ak xlarat lepas kan jelaa tgn.. dan ak ngan bergayanyer, terpusing badan 360 darjah ke adalam air.. ahahhaha.. ssyyookk!!

pastu dye pusing2 lagik.. sekali datin kak cik plak jatuh daa.. ok, fair n square..hahaha... ngah syok2 terjerit2, tupp..ttuupp.. kak cik dah ilang.. sekali dah terjatuh upernyer.. tudung poco2 pon ilang sekali.... xper, sedekahkan pada sesaper yg jumpe.. haha.. giler kuat penangan laut, smp tudung kakcik ley tercabut...

thumbs up laa beachboy!! berbaloi2 15 hengget sorg.. nak naik lagi.. kalo p ngan kgkawan kompem best giler2....

raser mcm nak wat reunion kat cni laa.. xrugi p..=)

Sunday, February 7, 2010

xrugi x pergi~


4 Febuary 2010
actually ader wat trip ke KL.. sempena ngan subjek science laboratory safety n management..
huhu.. tp dunno why ak memg xder feel nak p.. bukan sebab ak bajet.. tp~ KL tu dah jadi mcm tempat ak gak kot.. skul saner, lepak saner, meronggeng sane.. bosan sudah~
so, biler dgr jek wat trip ke KL ak xnak p.. kebetulan ari rabu b4 p tu En.Mior ader wat bgtau, saper nak tarik diri 2 org coz seats dalam bas xcukup.. seat ader 38, students ader 40.. nak xnak 2 org kne tarik diri laa.. ak tanpa ber pk pnjang trus laa bg namer.. org 1st kot ..hehehe
yg bestnyer, duit dapat balik.. RM40.. winkkk!! wiinnkk!! (^_^)

kebetulan balik dari kelas ari khamis tu, jumpe dijah, dye cakap Shaggy ajak p dinner.. wow!! bestnyer~ xdapat p KL, tp dapat p KL.. ak pon okey jelaa.. hahaha.. bertemakann PURPLE..
no hall laa setakat purple nie...
...................................................

dah cakap ngan dijah awal2, "jah, kalo nak make up datg bilik ak awal2 cket"
bukannyer aper, bukannyer ley cayer dijah dress up mcm maner.. ikut dan dye jek.. konon aritu kater nak pkai baju yg ak syorkan.. alek2, dye pkai baju yg sememgnyer baju yg selalu p kuliah tu ( adeih, dijah oi.. dinner kot, uptodate laa cket..) ak memg rimas cket tgok org kalo berfesyen xkne tempat,,.. ader jer mulut ak nie mengomen.. siyes.. xley=/
even mak ak pon, ak akan tegur secara baik.. siap ironkan baju n tudung supaya mak aku xkan pkai tdung lain.. hehehe..

IMEJ TU PENTING KOT~

amek maser 20 min gaklaa make up.. hahaha..
nie lom make up kawen lagik..
shaggy kater kul 6.15 siap..
xdapatlaaa.. kul 610 baru nak start touch up... las2 kul 630 gak gerak..
simple jek ak dress up.. xperlu nak over2..
asalkan selesa.. =)

inilaa mcik hadijah.. cantik~ tp kalo dress up tu ak laa yg kne bersuara cket.. maklumlaa, dijah nie gadis melayu terakhir.. hehehe=p kalo berbaju kurung, dye dress ok.. tp kalo bab yg melibatkan seluar n skirt.. hehehehhhe.. kne ader fashion advisor mcm ak laa kan.. well~
saper xknal Waheda hasrin.. minah jangok(bergaya).. bukan ak cop diri sendiri k, budak kelas ak yg cakap.. dari matrix smp laa masuk UTM nie... (^_^)

manis kan Hadijah Mispan nie.. but she is not single.. pnat dress up hot2.. alek2, pkai kot gak minah nie.. suke atilaa dijah.. huhuhu
nie plak kawannyer c Hadijah tu.. Miz Y.. aper gaya senyum pn xtau laa..=)

Dinner nie wat kan Pusat Conversion Danga Bay...
company Cina nyer event nie.. dyorg cooperate ngan PLUS.. tu yg shaggy ley terlibat sama dan ajak kami..=p

yg berkemeja purple nielaa Shaggy n next Shaggy tulaa Kerol.. dah berumur gak c Kerol nie.. 27 tahun.. tp nampak muda kan.. dye kijer kat PLUS sambil wat part tyme study degree kat UTM nie..
makanan kat cnie menu Chinese Food.. huhu.. 1st tyme kot makan makanan Chinese,... ntah ley telan jer x..

MENU 1: PROSPERITY SALMON..
ini adalah menu perasmian majlis nie.. pas perasmi dah kat atas pentas, sumer org kne pgang chopstick sambil berdiri dan biler dah rasmi kami kne gaul2... mcm sedapkan..
actually sayur jek sumer nie, juz ader ikan salmon jek.. sayur tu still ley telan lagik.. tang ikan salmon tu.. raser mcm uuwweekksss!! nak terkeluar isi perut.. mentah kot.. huhu..
tp ak gagahkan diri tuk telan gak.. ffuuhh~

MENU 2 : BRAISED SHARK FIN SOUP..

apakah?? inilah sup sirip nikan YU.. rasernyer?? raser mcm sup ayam yg pekat.. raser muak laa gak.. tp ak berjaya abeskan semangkuk.. berkhasiat kot.. rugi xabeskan.. nyum..nyum...
jgn pk sy xtau pkai chopstick tau.. kat umah ader kot .. so, xkekok laaa =p
makan..makan.. belasah jek aper yg ader depan mate..

MENU 3 : STEAM GROUPER IN HONG KONG STYLE

name nak gempak kan?? actully ikan siakap kukus jer nie..=p
raser nyer?? lagie sedap masakan melayu kot..
MENU 4 : VARIETIES MUSHROOM WITH BROCOLI..

raser biaser jek..

MENU 5 : POACHED SHREDDED KAMPONG CHICKEN
Huhu.. ayam kampung masak lemak cili api lagie sedap..

MENU 6: WOK FRIED PRAWN CLUSTER..

mcm udang goreng tepung d tambah ngan sos.. xjauh beza pon rasernyer..

MENU 7 : CHINESE PANCAKE

biaser la.. maklumlaa perut dah kenyang..=p

jgn xtrau, sambil makan, kami dihiburkan dengan persembahan yg sgt HOT!! hahaha

dipersilakan PINKY LADIES!!!!!

nampak mcm cun n hot kan?? jap ea~
ader nampak mcm pelik x??


yg nie musti korang dah dapat bezakan either mereka nie boley dikategorikan ladies o not.. hahaha
xHOT kot.. badan jantan.. iisshhh~ jijik...


kerol kne goda ngan mak Nyah gemok.. eeii.. siap kne raba kot.. hahaha.. kureng tol mak nyah nie~
mak nyah cina, xpnah ak nampak kot.. 1st tyme...

.........................................................
kesimpulan:
raser masakan cina nie sebenarnyer xlaa semeriah masakan melayu.. coz dyorg bertemakan sos n kicap jek.. xley idup ak makan masakan diorg... xbest!!

yg kedua, ak bersyukur coz xp KL.. dgr citer conflict yg sgt hebat antara kelas ak ngan junior 2SPC..
ntahlaa.. kami nie bukannyer senioriti.. tpkan.. dyorg sgt rude n menyakitkan atie ak.. perang molot yg sgt hebat berlaku dalam bas..
kalo ak p!~ da lamer ak kijerkan pp budak tu.. sgt biadap,,(sumber dr kawan ak laa)
memg dah takdir ak xp, kalau x, kne black list namer ak.. silap klua berite dalam SKUDAI POST.. 'seorang pelajar 4SPM ditangguh pengajiannya kerana menyepak seorg junior"
xdapat ku bygkan.. huhuhu..
mcm maner laa ak nak p Beijing nnt.. dahlaa, diorg gak yg p..

nak ak citerkan ker mcm maner rudenyer diorg tu?? nant2 laa.. coz ak pn xtau full story lagik.. sok baru nak korek gossip terhangat..
kuikui..=p
........................................................................



skg kami dah semakin dekat.. dye kat mutiara Rini.. ley d katakan setiap arie jumpe.. bestnyer~
lalalalalalalalal~






Thursday, February 4, 2010

pak guard UTM...

xknal maka xcenta.. pasti korang brekobar2 nak tau siapakah jejaka yang encem lagie Font sizebergaya nie kan?? hahaha
actually td kat FB, ader org upload gambar nie, jd ak copy tuk d share bersama dalam blog ak nie...

nielaa pak gad UTM.. yg agak famous gak laaa.. hahaha.. bukan famous wat taik, tp kerana kenakalan beliau...


yg pertama.. kami panggil nyer, pak gad misai..pcik nie agak terkenal gaklaa.. lagie2 wanita.. coz pcik nie mm suke tahan perempuan.. yg boy dye let go jek... even dak gal tu xder kesalahan pape, tp still kne tahan gak... ak byk kali gaklaa kne tahan.. tny soaln bodoh, "naper stiker tampal kat ctu??" "nak ke maner?? maner ley p ngan sesamer perempuan!!" mcm2 lagik laaaa..
skang ak dah tau yg dye jenis mcm tu, skg, kalo pcik tu tahan ak siap mngelak lagik.. hahahhaha... yer ar, setiap kali balik tuisyen kne siasat, masaklaaa....


pcik Hatta nie plak.. jenis suke wat muke.. pnah kawan ak nak moto ngan pakwe dye, dye xtahan, tp sajer nak bg kawan nie terkejut...."haaaa!!!!" hahahaha, dah xder kijer gaknyer pcik nie smp nak main hunggah2 lak.. dan lagik satu, kalo kiter angkat tgn, dye xpnah nak angkat tgn balik.. ish2...ish...ish..

and the last pak gad is pcik najib.. ak xknal pcik nie.. mcm xpnah terserempak pn.. hehehehe..
biarkan laaa~


actually, kalo pak gad2 yg dah veteren nie, dyorang ok jek.. yg mude2 jek kerek cket.. control encem.. igt encem sgt laaa tuh.. cceeyytt... wat salah cket, nak saman, wat salah bg surat chenta.. igt student nie kaya2 sgt gaknyer.. bg laa amaran dulu ker.. ataupun, nasehat kan ker.. eeeeeee~ xsuke tol!!
pak gad veteren gak pilihan hati.. kuikuikui(^_~)

Tuesday, January 26, 2010

oo.. sakit lagie~


salam semua..
d cnie orang yang xbrape nak chat nak share cket pasal life sepanjang bulan Januari nie..
las 2 weeks ak balik muo.. sesajer balik, rindu kat family .. lagipn mak suh balik, mintak tolong jage kedai katernyer.. kebetulan clasmate ak pon nak balik pagoh.. tumpang laa sekaki..

story yang paling hot sekali nak gtau nie.. kulit ak nie memg alah cket nagn benda2 kromium n nikel nie.. cth, brooch tudung n jam tgn besi tu~ kalo pakai, kompem gatal2 yg amat mengenyam.. ak nie jenis dogil, pkai gak brooch besi tu.. dah kene gatal~ puas ak pkai ubat klinik n farmasi, sumernyer xberkesan~ hampes.. ak pon biar kan jelaa... smp la gatal2 nie melarat.. dah~ org lain pk kat leher ak nie luv bite.. hei, simpang malaikat ak nak wat benda tu sumer b4 kawen=p
kat lipatan kat tgn ak pon kne gak gatal2.. pelik sgt2.. yg kat tgn nie, ak xtau naper kene.. nak kater sebab losyen, mustahil~ coz ak stop pakai pn stil gatal gak..
balik aritu, mak tegur,
mak=> "naper tgn n leher buruk sgt tu..?? "
buruk?? adeih=( tersentap atie ak.. ak ngan muke kesian, bgtau laa mak..
aku=> " dah lamer kne nie.. dah puas p klinik, p farmasi, ubat dah bersepah2 tu, sume xberkesan"...
mak=>" dah2, klinik kerajaan nie memg xbagus, sok jom p jumpe specialist"
aku=> "ok, tp mak laa bayar bil ea~ PTPTN dah abes.." heehheehee..
balik aritu ak xtdo kat umah pon.. lepak kedai ngan mak n ayah.. coz kat umah bukan ader saper pon.. baik tolong ayah jage kedai~
cakap pasal ayah kan, ak terkejut waktu ak memule smp.. tgok muke ayah penuh ngan kekerutan d dahinya.. nampak sgt banyak bebanan yang ditanggung.. memg ak tersentak giler laa.. sgt lain, muke ayah terus nampak tua.. baru 3 weeks xjumpe.. b4 nie ader gak ak call, mak citer laa masalh2 yg dihadapi.. ksian kat ayah~ dgn bebanan kedai, ngan perangai adek lelaki ak lagie.. abg ak lagie.. kalo laa ak nie anak lelaki dewasa, nak jek ak sekeh kepala 2 org tu.. geram tau...
sebab tulaa ak wat keputusan tuk tidak sambung master sekarang....(nant ader edisi khas pasal master)

---------------------------------------------------------------------------------------

keesokan arinyer... ak p laa jumpe specialist.. Dr.Wong kat tangak,.. dulu Dr.wong.. skag dah ader pangkat dato' beb.. dato' dr wong.. haha..

mak=>"waa, dah ader pangkat dato' laa sklg.. musti cas pun berganda nie''..
aku=> "yeker?? aper kne mgene lak??
biler tibe giliran ak.. ak tunjukkan laa kesan gatal2 tu.. dr suh ak pgang tabung uji yg ader mcm2 elemen.. tgn kiri pgang tabung uji, kanan dye suh depakan dan tahan jgn bagi ke bawah tyme dye tolak ke bawah.. trylaa setiap tabung uji.. memg byk giler tabung uji atas meja dye.. bile pegang tabung uji yg ader kromium n nikel, tgn ak lemah(terkebawah gak).. so, itu menunjukkan ak alergi pada kromium n nikel..
then, dye test makanan lak.. test punyer test.. finally dye dapat detect yg ak alergi ngan yeast..
doc cakap jgn makan roti, kek and so on tau.. adeih.. dah laa roti tu makanan ak setiap pagi n malam.. huhuu..

bgtaulaa mak, yg ak xley makan roti dah.. mak cakap, bawa rice cooker nant tiap2 pagi masak bubur... yelaa mak.. org ikut jek..
time amek ubat tu,... sekali kene RM150 daa.. hahaha.. tepat sekali jangkaan mak.. dulu baru 80 hengget jek..
ak pk jap.. kalo 10 org dah 1500.. kalo 50 org sehari.. maunyerr RM7500.. peerrghh.. giler punyer kaya doc nie ek??

---------------------------------------------------------------------------------
tetibe dapat mesej dr PN Hanim.. 'waheda, data tu nant kalo ley submit kat saya next week k'.. adeih2.. kenelaa ak balik awl nak siapkan SPSS tu..
sabtu malam ahad ak balik gak.. even xpuas lagi jumpe ngan family.. mak siap suh bawa rice cooker, ikan bilis setengah kilo, ngan air mineral 1 box.. wawawawa... penuh kete tikamun ngan barang ak jek.. hahaha.. siap ikan bilis tu ak xtahan.. mak cakap, goreng, makan ngan bubur.. baik laa mak sayang..=)


now~
gatal2 tiada lagie..=)
dan makan bubur hari2 membuatkan badan ak dr 60kg=>57.5kg.... hehehehe