Tuesday, January 26, 2010

oo.. sakit lagie~


salam semua..
d cnie orang yang xbrape nak chat nak share cket pasal life sepanjang bulan Januari nie..
las 2 weeks ak balik muo.. sesajer balik, rindu kat family .. lagipn mak suh balik, mintak tolong jage kedai katernyer.. kebetulan clasmate ak pon nak balik pagoh.. tumpang laa sekaki..

story yang paling hot sekali nak gtau nie.. kulit ak nie memg alah cket nagn benda2 kromium n nikel nie.. cth, brooch tudung n jam tgn besi tu~ kalo pakai, kompem gatal2 yg amat mengenyam.. ak nie jenis dogil, pkai gak brooch besi tu.. dah kene gatal~ puas ak pkai ubat klinik n farmasi, sumernyer xberkesan~ hampes.. ak pon biar kan jelaa... smp la gatal2 nie melarat.. dah~ org lain pk kat leher ak nie luv bite.. hei, simpang malaikat ak nak wat benda tu sumer b4 kawen=p
kat lipatan kat tgn ak pon kne gak gatal2.. pelik sgt2.. yg kat tgn nie, ak xtau naper kene.. nak kater sebab losyen, mustahil~ coz ak stop pakai pn stil gatal gak..
balik aritu, mak tegur,
mak=> "naper tgn n leher buruk sgt tu..?? "
buruk?? adeih=( tersentap atie ak.. ak ngan muke kesian, bgtau laa mak..
aku=> " dah lamer kne nie.. dah puas p klinik, p farmasi, ubat dah bersepah2 tu, sume xberkesan"...
mak=>" dah2, klinik kerajaan nie memg xbagus, sok jom p jumpe specialist"
aku=> "ok, tp mak laa bayar bil ea~ PTPTN dah abes.." heehheehee..
balik aritu ak xtdo kat umah pon.. lepak kedai ngan mak n ayah.. coz kat umah bukan ader saper pon.. baik tolong ayah jage kedai~
cakap pasal ayah kan, ak terkejut waktu ak memule smp.. tgok muke ayah penuh ngan kekerutan d dahinya.. nampak sgt banyak bebanan yang ditanggung.. memg ak tersentak giler laa.. sgt lain, muke ayah terus nampak tua.. baru 3 weeks xjumpe.. b4 nie ader gak ak call, mak citer laa masalh2 yg dihadapi.. ksian kat ayah~ dgn bebanan kedai, ngan perangai adek lelaki ak lagie.. abg ak lagie.. kalo laa ak nie anak lelaki dewasa, nak jek ak sekeh kepala 2 org tu.. geram tau...
sebab tulaa ak wat keputusan tuk tidak sambung master sekarang....(nant ader edisi khas pasal master)

---------------------------------------------------------------------------------------

keesokan arinyer... ak p laa jumpe specialist.. Dr.Wong kat tangak,.. dulu Dr.wong.. skag dah ader pangkat dato' beb.. dato' dr wong.. haha..

mak=>"waa, dah ader pangkat dato' laa sklg.. musti cas pun berganda nie''..
aku=> "yeker?? aper kne mgene lak??
biler tibe giliran ak.. ak tunjukkan laa kesan gatal2 tu.. dr suh ak pgang tabung uji yg ader mcm2 elemen.. tgn kiri pgang tabung uji, kanan dye suh depakan dan tahan jgn bagi ke bawah tyme dye tolak ke bawah.. trylaa setiap tabung uji.. memg byk giler tabung uji atas meja dye.. bile pegang tabung uji yg ader kromium n nikel, tgn ak lemah(terkebawah gak).. so, itu menunjukkan ak alergi pada kromium n nikel..
then, dye test makanan lak.. test punyer test.. finally dye dapat detect yg ak alergi ngan yeast..
doc cakap jgn makan roti, kek and so on tau.. adeih.. dah laa roti tu makanan ak setiap pagi n malam.. huhuu..

bgtaulaa mak, yg ak xley makan roti dah.. mak cakap, bawa rice cooker nant tiap2 pagi masak bubur... yelaa mak.. org ikut jek..
time amek ubat tu,... sekali kene RM150 daa.. hahaha.. tepat sekali jangkaan mak.. dulu baru 80 hengget jek..
ak pk jap.. kalo 10 org dah 1500.. kalo 50 org sehari.. maunyerr RM7500.. peerrghh.. giler punyer kaya doc nie ek??

---------------------------------------------------------------------------------
tetibe dapat mesej dr PN Hanim.. 'waheda, data tu nant kalo ley submit kat saya next week k'.. adeih2.. kenelaa ak balik awl nak siapkan SPSS tu..
sabtu malam ahad ak balik gak.. even xpuas lagi jumpe ngan family.. mak siap suh bawa rice cooker, ikan bilis setengah kilo, ngan air mineral 1 box.. wawawawa... penuh kete tikamun ngan barang ak jek.. hahaha.. siap ikan bilis tu ak xtahan.. mak cakap, goreng, makan ngan bubur.. baik laa mak sayang..=)


now~
gatal2 tiada lagie..=)
dan makan bubur hari2 membuatkan badan ak dr 60kg=>57.5kg.... hehehehe

3 comments:

  1. Gtal gatal kaki memang hal yang amat sngad menyiksa.....

    ReplyDelete
  2. seb baik tiada kegatalan di kaki..=p

    ReplyDelete
  3. jgn la kene posting kt MENGGATAL,sabah... (komen yg xde kene mengene ngan topik..hahaha)

    ReplyDelete